De leukste gezelschapsspelletjes

Onze favoriete bezighouding deze zomer was toch wel het spelen van gezelschapsspelletjes. Dankzij onze vakantie in Spanje en de hittegolf in België bleven de kindjes best wel lang op ’s avonds.
En wat is er dan leuker om samen met de kids een spelletje te spelen bij kaarslicht. Oh wat hou ik van deze zomeravonden.

Hier even onze favorieten op een rij, misschien hebben jullie er ook iets aan.

  • Monopoly Junior
Monopoly Junior - Bordspel

Dit spelletje kreeg Tibe voor zijn 6de verjaardag cadeau.
Manlief is al jaren grote liefhebber van monopoly maar omdat het spel best wel lang duurt komt het bijna nooit uit de kast.
De kinderversie is ideaal om te spelen. De kinderen zijn grote fan!
Het duurt niet overdreven lang, kinderen leren dat als ze iets willen kopen daar ook voor moeten betalen en alle plaatsen zijn kindvriendelijk om te kopen ( zwembad, kermis, ijskraam, ..)

  • Levensweg Junior

Leuk spel waarbij de kinderen opdrachten moeten uitvoeren.
Bv: Brullen als een leeuw, rennen als een luipaard, …

  • Pieter Konijn – Het avontuur in het bos
Pieter Konijn - Het avontuur in het bos

Ga als Pieter Konijn of een andere diertje in het bos op zoek naar de verborgen voorwerpen. Maar let op! Ronald Rat en de andere slechteriken liggen op de loer om je te stoppen. Wie vindt als eerste z’n 5 voorwerpen?

  • Halli Galli Junior
Halli Galli Junior

Iedere speler krijgt een stapel kaarten met de afbeelding naar beneden. Op elke kaart staat een vrolijke of een droevige clown. Iedere speler draait per beurt een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is er altijd maar één kaart zichtbaar voor de spelers. Als je 2 lachende exemplaren van eenzelfde clown ziet, druk je zo snel mogelijk op de bel. Ligt er een verdrietige clown op tafel? Druk dan juist niét op de bel! Wie als eerste correct op de bel drukt, krijgt alle open kaarten. Je ligt eruit als je geen enkele kaart meer over hebt. Wie blijft er als laatste over?

  • De betoverende toren
De Betoverde Toren  - Kinderspel

De Betoverde Toren is een grappig, tactisch geheugenspel voor kinderen. De tovenaar heeft de prinses in de toren opgesloten. Jullie proberen haar te bevrijden. Een van jullie is de tovenaar, de anderen spelen gezamenlijk met Robin. Ga allemaal zo snel mogelijk op zoek naar de door de tovenaar verstopte sleutel. De tovenaar heeft een achterstand omdat hij weet waar de sleutel ligt. Omdat de pionnen magnetisch zijn, klikt de sleutel eraan zodra een pion erboven staat. Heb je de sleutel gevonden, dan probeer je daarna de toren te openen in één van de 6 sleutelgaten. Vind je de goede, dan springt de prinses met een mooie boog uit de toren. Zo niet, dan beginnen jullie opnieuw, maar weten jullie wel welk sleutelgat het niet is! De betoverde toren is zeer eenvoudig, maar de verschillende geheugen- en behendigheidselementen zorgen toch voor uitdaging!

  • Toy Story ganzenbord
Ganzenbord Toy Story 4 Home Sprint - Ontdek elke dag straffe deals en leuke  nieuwigheden bij DreamLand

Het Toy Story 4 bordspel is een eenvoudig en leuk gezelschapsspel. Kies als pion één van de 4 mini-figuurtjes om zo snel mogelijk naar de eindmeet te sprinten.
Net zoals in het klassieke ganzenbordspel, kan je tijdens de tocht voor verrassingen komen te staan. Sommige plekken brengen je vooruit, andere kunnen ervoor zorgen dat je een beurt mist.
Wie wint deze spannende race?

  • Dobble Kids
Dobble Kids NL

Dobble Kids is de vereenvoudigde versie van het populaire spel Dobble zodat ook de allerkleinsten kunnen spelen. Elke kaart in Dobble Kids toont 6 verschillende dieren, waarvan de grootte verschilt van kaart tot kaart. Elke 2 kaarten hebben exact 1 dier gemeenschappelijk. Er wordt telkens een kaart getoond en daarna een tweede. Diegene die 2 dezelfde dieren vindt, krijgt de eerste kaart. Dan wordt er een nieuwe kaart gedraaid en moeten de spelers opnieuw de identieke eruit halen. Wie op het einde de meeste kaarten heeft wint.
Dit spelletje hebben we al even maar blijven de kids leuk vinden.

We hebben nog een hele kast van met andere spelletjes, maar dat zijn degene die het meest gespeeld worden de laatste tijd.
Hopelijk hebben jullie er ook iets aan.

Liefs

Maika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s