Onze favoriete kerstboekjes

De Sintboekjes liggen terug op de zolder en het is tijd om de kerstboeken uit de doos te halen. Niets gezelliger dan samen onder een dekentje naar een verhaal te luisteren. 
Ik heb enkele hele leuke kerstboeken die ik graag met jullie deel. 

Afbeeldingsresultaat voor heksje mimi viert kerstmisWij zijn hier grote fan van Heksje Mimi.
De boekjes zijn geschreven door Kathleen Amant ( ook bekend van de Anna boekjes).
Deze keer viert heksje Mimi Kerstmis. Ze is op zoek naar een Kerstboom en wil er graag een hele grote uit het bos nemen. Maar ze krijgen hem niet uit de grond. Uiteindelijk nemen ze een kleine boom mee en versieren hem thuis.
Mimi blijft het jammer vinden dat de boom zo klein is, maar dan hebben haar vrienden een hele leuke verrassing.

file

Abel biedt zich aan bij de Kerstman als diens helper. De Kerstman kan zijn hulp goed gebruiken. Abel mag de cadeautjes inpakken terwijl de Kerstman zich gaat aankleden. Maar Abel heeft nog nooit zoveel speelgoed bij mekaar gezien en wil alles stiekem uitproberen. Terwijl de Kerstman een dutje doet, gaat Abel zelfs naar buiten met de slee. Als de Kerstman hem komt zoeken is een botsing onvermijdelijk…
Ook dit is een boekje van Kathleen Amant.

1001004009798981

Alle dieren in het bos zijn bezig met de voorbereiding van het kerstfeest. Ze zijn in een uitgelaten, vrolijke stemming, behalve Bas de Mopperdas. Hij bromt dat hij Kerstmis maar niets vindt en wil aan zijn winterslaap beginnen. Na een laatste blik op zijn heerlijke wintervoorraad nestelt hij zich in zijn bed. Telkens als de das bijna indommelt, wordt hij gestoord. De dieren in het bos vragen zijn hulp bij de voorbereiding maar hij gooit iedere keer woest de deur dicht.
Maar dan ontstaat er paniek en hebben ze de hulp van Bas nodig.
Wat zal hij doen?

9789044803433-178-0

Het is bijna Kerstmis, maar bij Rikki thuis staat nog altijd geen kerstboom. Papa heeft het veel te druk om er een te halen. Maar vandaag moeten ze gewoon samen naar de kerstbomenmarkt, vindt Rikki. Papa heeft er eerst niet veel zin in, maar dankzij Rikki’s enthousiasme ontdooit hij algauw helemaal.
Ook de boekjes van Rikki scoren hier heel goed! We zijn grote fan en willen ze graag allemaal!

de_kerstboom_van_lotje-co-min

Het is kerstnacht. Lotje gaat haar kerstboom versieren. Hij moet klaar zijn voordat de Kerstheks cadeautjes brengt. Plotseling wordt er op de deur geklopt. De Kerstheks! Nu al?

Ik wil mijn collectie graag nog een beetje uitbreiden dus als jullie nog leuke prentenboeken hebben, laat het me zeker weten.

Liefs

Maika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s