Op weekend naar Durbuy

Vakantiepark Sunclass Durbuy

We verblijven een weekendje nabij Durbuy in de Belgische Ardennen in een 5-persoons huisje in vakantiepark Sunclass Durbuy. Dit park ligt op enkele kilometers van het stadje en bestaat uit ruim 200 houten huisjes. Het is fraai gelegen tegen de beboste hellingen en beschikt over voldoende voorzieningen voor een aangenaam verblijf. Ondanks het slechte weer zijn we toch enthousiast en vooral de kinderen zijn blij als ze zien wat er allemaal gedaan kan worden.
Er is een zwembad, een basketbalveld, voetbalveld en tennisbaan. Tussen de huisjes zien we diverse speelplekken.
Het zwembad was niet open door little miss C maar kan je in je achterhoofd houden voor in de toekomst.

Alle huisjes zijn in dezelfde stijl gebouwd: een typische driehoekige vorm met een spits dak. De huisjes hebben voldoende privacy ten opzichte van elkaar en als de bomen in blad staan is er veel schaduw te verwachten. Parkeren kan meestal op enkele meters van de voordeur, al hebben we ook huisjes gezien waarbij je iets verder moet lopen. Achterom is een groot omheind terras, dat bij veel huisjes met een trap te betreden is.

Veel huisjes zijn particulier bezit en worden centraal verhuurd. Hierdoor verschillen de huisjes onderling qua inrichting en afwerking. Je kunt de slaapkamers bereiken via een steile wenteltrap. Voor ons geen probleem, maar iemand die niet heel goed ter been is, kan dit bezwaarlijk vinden. Bovenaan is een traphekje zodat je je geen zorgen moet maken als de kinderen liggen te slapen.
Wij logeerden in The green apple ( gevonden op booking). Het huisje was leuk ingericht met verschillende groene elementen.

Inrichting van het park

In het park vind je vooral enkele basisvoorzieningen. In het winkeltje verkopen ze de broodnodige vakantieboodschappen en je kunt er broodjes bestellen voor bij het ontbijt. Er is een restaurant met terras, een overdekt zwembad met kleine ligweide en diverse speelvoorzieningen. De receptie kent ruime openingstijden en voorziet in toeristische informatie over de regio. Ook in de huisjes liggen mappen met wandelingen, tips voor uitstapjes en adressen voor actieve bezigheden.

Wandelen naar Durbuy

Vanuit het park kan je een mooie wandeling maken naar Durbuy zelf.
Langs adventure valley, door de bossen, langs het water! Het zicht krijg je er gratis en voor niets bij.
De wandeling is ongeveer 5 km heen en terug maar wij deden er nog enkele bij met het wandelen in Durbuy zelf.

Domen, Megalieten en Menhirs

Op een regendagje waagden we ons toch aan een bezoek aan Wéris.
Ik was er als 12 jarig meisje eens toen we op bosklassen waren met school en het bleef in mijn herinnering zitten.
De regen zorgde het 1ste kwartier voor een zeurende kleuter maar nadien hadden we toch een leuke namiddag.
Vooral het hunebed viel in de smaak bij de jongens.

We hebben ondanks het niet zo mooie weer toch heel hard genoten van ons weekendje in de Ardennen.
Dus wie nog op zoek is naar een leuke plek voor een staycation. 🙂
Wij gingen ook nog naar parc Clorophylle maar daar schrijf ik morgen een verslagje van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s