Vlinderwandeling in het kattenbos

Wij hadden nog even tijd voor we terug naar West-Vlaanderen reden dus wilden we graag nog een korte wandeling doen in de buurt. We reden opnieuw naar Lommel om daar de vlinderwandeling te doen.
Tijdens deze wandeling maak je spelenderwijs kennis met de verschillende stadia van een vlinder: van eitje naar rups, van rups tot pop en van pop naar vlinder. Kunstenaar Will Beckers toverde het verharde wandelpad om tot een vlinderwandeling waarbij je op verschillende punten speel- en belevingselementen tegenkomt, telkens vergezeld van een educatieve toelichting en opdrachtjes op kindermaat.

De vier elementen bezitten ieder afzonderlijk op heel eigen wijze aparte belevingen. Eitjes als stepping stones in het landschap, een uitvergrote en bespeelbare rups, het wonderbaarlijke groeiproces van de vlinder in de cocon en een echte vlinder die kinderen meeneemt in haar vlucht. Eén voor één kindvriendelijke ervaringen die de levensloop en de levenscyclussen van de vlinder toonbaar maken. Want geen enkel levend wezen heeft zo’n wonderbaarlijke cyclus van levensvormen als een vlinder.

Praktisch

Startplaats en parking: Zandstraat, 3920 Lommel
Je vertrekt vanaf de parking en houdt links aan, wij hielden rechts aan en deden de wandeling dus in omgekeerde volgorde.

Lengte: 2,2 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s