Avonturenberg in Beringen

In de buitenlucht en gratis toegankelijk is de Avonturenberg, die gemaakt is op één van de twee steenbergen. Hier kunnen kinderen klauterend naar de top en kunnen mountainbikers zich uitleven op hun eigen piste. Vele houten palen verwijzen naar het gebruikte hout dat nodig was in de mijnbouw. Het geeft het geheel een speels uiterlijk en het is leuk om tussen de palen door te wandelen. Van bovenaf heb je mooi uitzicht op de omgeving.

Voor kinderen is de Avonturenberg al helemaal leuk en uitdagend. Niet alle stukken zijn eenvoudig, maar uiteindelijk wel goed te doen. Onze oudste is 6,5 en vond het allemaal super leuk! Onze jongste van 4 jaar was iets banger en ging een stukje mee met de trap. Het weer was niet ideaal en wordt zelf afgeraden als het regent. Wij hadden droog maar koud weer. Ik denk dat het nog leuker was geweest op een mooie lentedag. Wij waren er iets langer dan een uur en hadden toch wel een hele leuke voormiddag.

Naast de avonturenberg, de berg voor de mountainbikers is er ook een berg voor wandelaars. Die deden wij niet omdat we in de namiddag al een grote wandeling gepland hadden maar volgens mij ook zeker de moeite voor wie in de buurt is en graag gaat wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s