Het pagadderpad in Dessel

Tijdens ons weekend in mol gingen we veel wandelen.
Want ja, in corona tijden is er nu ook niet zoveel anders dat je kan doen.
Zo kwamen we ook in Dessel terecht.

Het Pagadderpad is een wandeling van 2,5 kilometer door de bossen met allerlei uitdagingen voor ‘de klein mannen’ onderweg. Denk aan schommelen aan de bomen, dennenappels katapulteren, over stronken in een riviertje lopen en springen over van alles en nog wat.

De kinderen hebben amper door dat ze wandelen, want het is een ‘parcours’ dat niet verveelt. En zo geniet jij stiekem volop van de mooie natuur en frisse buitenlucht. 

UITZICHT OP DE KEMPEN

Een absolute must do is de Sas4-toren beklimmen aan het begin of einde van de wandeling. De toren telt 37 meter, is vrij toegankelijk en trakteert op een fenomenaal uitzicht over het water, de bossen en Dessel.  
Aangezien er heel veel wind was en ik niet zo’n fan ben van torens nam manlief de foto’s boven. De kinderen en ik keerden iets over de helft terug naar beneden.
Naast de toren heb je een hele leuke glijbaan voor de kinderen en iets verderop is ook een leuk speelpleintje waar de gids zich kunnen uitleven

Na de wandeling kan je genieten van een heerlijke pannenkoek in de Pannenkoekenboot.
Ze schijnen heerlijk te zijn. Wij eindigden onze wandeling met hagel dus de pannekoek zal voor een volgende keer zijn.
Maar het is dus mogelijk om er iets te smullen. Hoe dat nu precies zit in coronatijden weet ik wel niet. Het was in ieder geval open en je kan hun website zeker eens checken als je in de buurt bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s