Middelkerke, de stripgemeente van de kust

Middelkerke heeft een groot aanbod voor stripliefhebbers.
Doe de jommekesroutes of neem een selfie bij de stripstandbeelden of stripmuren.
Laat de kids eens plaatsnemen achter het stuur van de straaljager.

JOMMEKEROUTE

Fiets met het gezin langs locaties uit het Jommeke-album ‘Missie Middelkerke’ en heel wat andere stripbezienswaardigheden zoals het kunstwerk de straalvogel van Tardioli-Cauwenberghsde stripstandbeelden en de stripmuren. Ga tijdens je trip op zoek naar de 11 verborgen letters en vorm het woord dat we zoeken. De letters werden samen met het logo van de gemeente met witte straatverf geschilderd in de omgeving van de bordjes die de stopplaatsen van de Jommekeroute aangeven. Bezorg je deelnameformulier in een van de toerismekantoren van de gemeente Middelkerke of mail je oplossing naar jommekeroute@middelkerke.be. Misschien win jij wel een van de strippakketten die we driemaal per jaar verloten onder de deelnemers. De winnaars van de strippakketten worden telkens persoonlijk verwittigd.

STRAALVOGEL

Wist jij dat Jommeke een milieuvriendelijk vliegtuig uitvond dat op water vloog? In het gelijknamige album ‘De straalvogel’ stortte zijn vliegtuig helaas neer. Jommeke gaf de brokstukken aan het leger zodat het leger eigen straalvogels kon ontwikkelen. In het album ‘Missie Middelkerke’ dat op 21 juni 2017 is verschenen, duikt de straalvogel weer op en beleven Jommeke en Filiberke er een nieuw, spannend avontuur mee.

Ook jij kan aan het stuur gaan zitten van de straalvogel. Het is geland in het Middelkerkse Normandpark en blijft er permanent staan als speelkunst. Het kunstwerk werd gemaakt door het befaamde kunstenaarsduo Tardioli-Cauwenberghs. Jommeke mag gerust zijn, want zijn straalvogel is hier in goede handen. Wist je trouwens dat de kunstenaars de volledige straalvogel gebouwd hebben met gerecycleerde materialen? Zo past het volledig in de strijd van Jommeke tegen geheim agent B.P. en zijn opdrachtgevers in het verhaal ‘Missie Middelkerke’.

DSC_0156DSC_0162DSC_0163DSC_0171

STRIPMUREN

DSC_0253DSC_0259

SELFIEBANK MET TANTE SIDONIA

Neem je graag selfies? Ga je graag op de foto met BV’s? Dan moet je zeker naar de zeedijk van Westende ter hoogte van de Meeuwenlaan komen! Tante Sidonia zit er op een selfiebank met erachter de mooiste achtergrond die je je maar kan wensen. Deel je foto’s met de hashtag #MachtigMiddelkerke!
Wij zijn er jammer genoeg niet geraakt omdat de bank in Westende staat en de kleine kindervoetjes te moe waren om nog verder te stappen.
Maar als we ooit nog eens in de buurt zijn wil ik zeker eens op de foto met tante Sidonia.

STRIPSTANDBEELDEN

DSC_0034DSC_0081DSC_0112DSC_0127DSC_0306DSC_0310DSC_0312DSC_0325DSC_0332

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s