Leuke uitstappen voor in de herfstvakantie

Het is weer bijna zover! De herfstvakantie is in zicht. Tijd om met je gezin erg leuke activiteiten te gaan doen. Wat kan je allemaal doen in de vakantie hoor ik mijn vriendinnen soms vragen. Hieronder enkele leuke tips 🙂 

1. Er was eens …. een leuke sprookjeswereld

Afbeeldingsresultaat voor er was eens oostende

Er was eens … een gezellig park in Oostende dat volledig in een sprookjeswereld omgetoverd werd. Elfjes, trollen, prinsen en prinsessen, … je vindt ze allemaal in het Leopoldpark. Kom elke dag tussen 14.00 en 18.00 uur de verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops, verhalen en nog veel meer ontdekken. Op donderdag 31 oktober kan je tussen 18.00 en 20.00 uur bovendien genieten van een super-gezellige nocturne.

Alle activiteiten zijn gratis, er kan niet gereserveerd worden.
Het sprookjespark is open van 26 tot 31 oktober.

Lees ook: Er was eens…

2. Halloween in Bellewaerde

Niet voor bangeriken: Halloween in Bellewaerde.

Fiësta Mortal is een feest voor de hele familie! De leukste attracties voor jong en oud steken tijdens Halloween in een griezelig jasje. In Bellewaerde stopt Halloween echter niet bij attracties. Halloween is overal in het park dankzij een spookachtig decor met toverachtige taferelen en ontelbaar veel pompoenen. De kleinsten kijken hun ogen uit tijdens een magische bellenblaasshow.
Magus Utopia brengt de illusieshow Immortality naar het park, een nieuw spektakel vol special effects. Er zijn meerdere spookhuizen, zowel voor kleine griezelaars als voor de grootste durvers.”

3. Spiekpietjes

Van 19 oktober tot en met 8 december komt de leukste familie-expo rond Sinterklaas weer naar Oostende. Deze keer gaat de expo over het boek ‘Het Zilveren Belletje’. Verwacht je weer aan levensgrote platen, een audio-verhaal door Warre Borgmans, een spannende en spectaculaire zoektocht en een leuke pop-up Spiekpietjes-bar!

De Spiekpietjes zijn kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en klasjes om kindjes in de gaten te houden. Zo komen ze te weten wie flink is of een beetje ondeugend. ‘s Nachts, wanneer iedereen slaapt, bellen ze naar de Sint om al deze informatie door te geven. Zo wordt in Spanje het Grote Rode Boek van de Sint elk jaar netjes aangevuld. Het concept van de Spiekpietjes sluit aan bij de vertrouwde Sinterklaastraditie en verklaart ook hoe de Sint aan zijn kennis komt.

Lees ook: Spiekpietjes Oostende

4. Ga naar de nieuwe Sint film kijken in de cinema

5. Halloween in Plopsaland

Halloween

Voor de Pompoenkoning betekent Halloween maar één ding: feest! Ieder jaar nodigt hij enkele vrienden uit om samen met hem Halloween te vieren in Plopsaland. Dit jaar haalt hij ze helemaal uit Mexico waar Halloween in het teken van Dia De Los Muertos staat.
Op de gastenlijst staan ook vogelverschrikkers, heksen en andere rare snuiters.

Laat je verwelkomen door de kleurrijke heksen en neem een griezelleuke selfie met de Pompoenkoning. Bewonder de kunstjes van de acrobaten, dans samen met de vogelverschrikkers in het rond en wuif hen allemaal toe tijdens de parade. ’s Avonds kan je nog genieten van een leuke vuuranimatie!

Piet Piraat Halloween Show
Beleef samen met Piet Piraat en Stien Struis een spannend avontuur tijdens de Piet Piraat Halloween Show.

6. Maak een herfstwandeling

Trek de laarsjes aan, gemakkelijke kleren en ga met de kinderen naar het bos.
Trappelen door de blaadjes, herfstschatten zoeken, met stokken spelen, …

20181118_141117

7. Een herfstdoos maken

73399914_522452201927979_6604412305306288128_n

Op instagram kwam ik dit leuke idee tegen.
Print de blaadjes af en kleef ze op een eierdoos.
Ga met je kind naar het bos en laat het op zoek gaan naar de dingen uit de doos.

8. Halloweensoep maken

Een traditie in de herfstvakantie of rond de halloweenperiode.
Samen met de kindjes spinnensoep maken ( pompoen of tomatensoep met balletjes)
Een gezellige activiteit en nadien zijn de maagjes lekker gevuld.

Lees ook: Koken met kids #1 Spinnensoep maken

 

9. Speel eens een gezelschapsspel

Jammer genoeg is het niet elke dag mooi weer. In de vakantie kan het natuurlijk ook eens regenen. En wat is er dan leuker dan voor de haard een gezelschapsspelletje te spelen.

We hebben enkele leuke nieuwe spelletjes die een groot succes zijn hier.

Afbeeldingsresultaat voor regenboogrups

Afbeeldingsresultaat voor wie is het plop

Ravensburger Animal Party - pocketspel

10. Herfstkoekjes bakken

Ik bakte vorig jaar al eens de havermoutkoekjes maar deze keer deden we er hazelnoten in. Zo worden het echte herfstkoekjes. En als de kindjes mogen helpen in de keuken zijn ze altijd gelukkig.

74331128_988129094864500_4451341407365365760_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s