Op vakantie met de auto

Wij zijn op vakantie met de auto naar Italië geweest. Dat was een kleine 1400 kilometer rijden. We besloten om dat niet in 1 keer te doen en ergens halverwege in Zwitserland te overnachten. Met twee kinderen is zo’n lange autorit natuurlijk een uitdaging maar ik had me goed voorbereid en had enkele dingen voorzien.

FILMS

Films doen het altijd goed! Wij kochten zo’n draagbare dvd speler voor in de auto.
Eentje met twee schermen zodat de kindjes naar de zelfde film of nog elk een verschillende kunnen kijken.

SPELLETJES VOOR ONDERWEG

Je zit nog maar pas in de auto en het klinkt al van de achterbank: zijn we er bijna? Ik verveel me, is het nog ver?
Gelukkig zijn er genoeg autospelletjes die je met elkaar speelt en waar je weinig tot niets voor nodig hebt. Hier enkele van onze favorieten.

  • AUTOBINGO

Een klassieker onder de onderwegspelletjes is achterbankbingo. Iedereen (behalve de chauffeur) krijgt een bingokaart met dingen die onderweg te zien zijn. Wie als eerste alles op zijn kaart heeft gezien, heeft bingo.

67422541_672230769959025_891431148163432448_n.jpg

  • TEKENEN/ PICTIONARY

Raamstiften kunnen ook een leuke bezighouding zijn voor onderweg. Maar vergeet dan geen doekjes om alles weer netjes te maken.

Crayola raamstiften MeisjeDjamila

67454551_336609893957695_5412290002828656640_n

  • BANANENSPEL 

Iedere keer wanneer iemand een gele auto ziet, roept hij ‘Banaan!’ en krijgt een punt. Degene die aan het eind van de rit (of tot de volgende pauze) de meeste punten heeft, wint. Je kunt natuurlijk eindeloos variaties verzinnen op dit spel. Iets oudere kinderen vinden het vaak leuk om uit te kijken naar een bepaald automerk.

  • STOP DE BAND RONDE

Zet leuke kinderliedjes op en zing met z’n allen luidkeels mee. Draai dan het volume uit en blijf zelf gewoon verder zingen. Zingen jullie nog goed op het moment dat het volume weer aan gaat?

  • TIEN RODE AUTO’S

Spreek een kleur af, bijvoorbeeld rood, en ga auto’s met die kleur tellen. Na tien rode auto’s krijgt iedereen iets lekkers.

  • SMARTGAMES

Penguins Parade - Magnetisch reisspel met 48 opdrachtenMagnetic Travel - Waterworld

KLEINE VERRASSINGEN

Ik bracht een mand met kleine verrassingen mee.
Enkele kleine speelgoedjes mee van de action, zeeman en kruidvat, maar ook de raamstiften, de bingo’s, een nieuwe cd, … zaten in de tas. Zo werden ze elke keer weer verrast als ze het even moeilijk kregen. 😉

Goede reis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s