Verhuizen – update

Ik vertelde jullie al dat we een nieuw huis kochten. ( lees: Wij gaan verhuizen!)
Ondertussen komt de datum van verhuizen steeds dichterbij en lijkt het me leuk om jullie even een update te geven.

Het huis dat we kochten is instap klaar dus we kunnen er meteen onze spullen in neerzetten en er gaan wonen.
Toch zijn er enkele dingen die we willen veranderen.
Enkele dingen om het huis nog mooier te maken en enkele dingen die we moeten veranderen voor de veiligheid van de kinderen.

Wij-zijn-verhuisd-4.-Doos-na-doos_B

Wat er moet gebeuren – bovenverdieping

Boven in de kamers hoeven we eigenlijk, net als in de rest van het huis, niets te veranderen. Behalve een ander kleurtje op de muren in de kinderkamers.
Ik wil ook graag een andere vloer boven maar we moeten nog eens enkele winkels doen om te kijken of het nog binnen het budget past en om te kijken wat we nu precies willen.

Ook in de badkamer moeten we niets veranderen! De badkamer is zo mooi!
Enige minpuntje is dat er geen bad aanwezig is maar eerlijk gezegd zitten wij bijna nooit in het bad en ook de kindjes gaan veel meer in de douche dan in het bad.

Wat we boven wel zeker moeten veranderen is de balustrade.
Die is totaal niet veilig voor de kindjes nu, zeker niet voor Rune.
Ze kunnen gewoon naar beneden vallen en dat is natuurlijk niet de bedoeling dus dat gaan we nog even fixen voor we er gaan wonen.

Wat er moet gebeuren – beneden

Beneden hoeven we eigenlijk helemaal niets te veranderen. Behalve in de woonkamer ook 1 muur die een likje verft vraagt maar voor de rest mag alles blijven zoals het is. En daar ben ik heel blij mee. Met tijd zullen we waarschijnlijk nog dingen veranderen maar dat ondervinden we dan wel eens we er wonen.

Wat er moet gebeuren – de tuin

Met de tuin zijn we zo blij! Die is zo mooi! Een stuk groter dan de tuin die we nu hebben dus we gaan onze groene vingers mogen bovenhalen.
Alleen is er nu geen omheining en met twee kleine kindjes in huis is dat gevaarlijk.
Langs de ene kant kunnen ze de straat oplopen en langs de andere kant lopen ze recht de beek in die naast ons huis ligt.
Aangezien wij in de winter verhuizen en ze dan niet zo heel veel buiten spelen moet dat nu ook niet persé gebeuren voor we er wonen maar wel zo snel mogelijk.
Veiligheid boven alles.
We gaan waarschijnlijk langs beide kanten met een poortje werken zodat we langs alle twee de kanten ook binnen en buiten kunnen.
Maar dat zien jullie dan wel als het klaar is 😉

Dat is wat er voorlopig moet gebeuren en zoals jullie lezen is dat echt niet veel en daar ben ik heel blij om. We nemen onze meubels mee naar het nieuwe huis. Ik wil alleen enkele nieuwe spullen voor in de veranda ( bijzettafels) en enkele nieuwe dingen voor in de kamer van de jongens. De vorige eigenaars laten hun bureau en kast in het huis staan dus daar moeten we al niet meer voor kijken.

Ik ga de komende weken beginnen met af en toe iets in dozen te stoppen. Dan moet het niet allemaal nog snel snel gebeuren eens we de sleutel krijgen.
Kwestie van een beetje stress te vermijden 🙂

35082697_2041218792799163_5375698616633524224_o

Nog 6 weken! 6! En dan krijgen we de sleutel en kunnen we beginnen verhuizen!
Ik kijk er enorm naar uit en ben al serieus aan het aftellen!
Ik hoop tegen Kerstmis alles klaar te hebben en volledig gesetteld te zijn. Het zou leuk zijn om er te wonen als de Heilige man langskomt maar dat is waarschijnlijk niet realistisch. We zullen zien. Hij zal ons schoentje sowieso wel vinden zeker
Ik hou jullie op de hoogte 😉

Liefs

Maika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s