Op vakantie naar Rhodos

We zijn ondertussen al bijna een maand terug van het prachtige Rhodos maar toch wou ik hier nog even wat over schrijven.

Na lang twijfelen over de vakantiebestemming ( want ja, er staan nog veel landen op de bucketlist) is het Rhodos geworden.
We hebben er lang naar uit gekeken en vonden het allemaal wel spannend. Want zo lang op het vliegtuig met onze kleine mannen is toch een grote uitdaging. Gelukkig waren mijn ouders ook mee en waren de kindjes eigenlijk heel erg flink.

Rhodos is zeker een aanrader! Als je aan de westkust van het eiland zit heb je veel wind en dat vonden wij ideaal. Anders zou het al snel veel te warm worden.
De kinderen hadden er de tijd van hun leven! Toch als we in het hotel bleven en ze de hele dag in het zwembad konden ravotten.
Op uitstap gaan vonden zij natuurlijk wat minder leuk maar toch gingen wij het eiland meerdere dagen gaan verkennen.

The valley of the butterflies

Naast ons hotel konden wij een treintje nemen richting de vlindervallei.
Dat was al een leuk begin van de uitstap. Wij zaten trouwens in Doreta Beach hotel waar we best wel tevreden over waren. ( het is een frans hotel, en dat wisten we niet op voorhand, maar aangezien wij toch geen mensen zijn die veel meedoen met de animatie stoorde ons dat ook niet echt)

Maar goed, terug naar de vlindervallei.
Het is er prachtig wandelen en overal zie je vlinders. Echt miljoenen vlinders.
Je betaalt 5 euro inkom bij de vlindervallei en je kan voor 4 euro extra met een treintje naar boven. Ik vind het toch een aanrader om het te voet te doen. Zorg gewoon dat je beneden een flesje water koopt want het is bergop. Natuurlijk moet je dan langs dezelfde weg terug naar beneden maar dat stoort niet. Het is er zo mooi!

De parels van Rhodos

Wij gingen met TUI naar Lindos en Rhodos kijken.
We moesten vroeg uit ons bed om dan na een lange rit in Lindos aan te komen.
En wauw, hoe mooi is de witte stad zeg. De Akropolis op de top van de berg en het uitzicht van daar is PRACHTIG! Je kan naar boven of naar beneden op de rug van een ezeltje voor 8 euro.
Wij waren er met een gids maar ik zou toch aanraden om het alleen te doen. Een auto huren en ’s morgens vroeg vertrekken want het is er behoorlijk warm. Nu moest het allemaal een beetje te snel gaan en hadden de kindjes er niet zoveel aan.

In de namiddag gingen we naar de oude stad van Rhodos, opnieuw met de gids.
Maar enkele dagen later namen wij het openbaar vervoer om nog eens terug te gaan.
Want de oude stad is heel mooi en een echte aanrader.
Wij gingen er ook heel lekker eten in het Romios restaurant.

Met de auto het eiland verkennen

Wij huurden een auto voor een dag in ons hotel, deden wat opzoekwerk en gingen daarna het eiland verkennen.

Filerimos en Castle of Kritinia deden we in de voormiddag en vonden we de moeite om eens te zien. Was beide niet zo heel ver rijden. Je hebt het er wel snel gezien maar als het niet zo ver van je hotel ligt is het zeker eens de moeite om te zien. In Filerimos krioelt het trouwens van de pauwen en dat is dan weer leuk voor de kinderen.
We gingen eten in Porto Antico, een visrestaurant.
Er was een speelplein bij zodat we op ons gemak een aperitiefje konden drinken terwijl de kinderen aan het spelen waren. Na het eten deden we onze zwemtenue aan en gingen we in de mooie baai zwemmen juist naast het restaurant.

Na het eten reden we nog door naar Seven Springs.
Je moet door een lange smalle tunnel wandelen om een waterval te bezichtigen. Je loopt ongeveer 500 meter in een pikdonkere tunnel met je voeten in koud water. Ik vond het best wel eng. De kindjes wilden niet stappen dus moesten we die dragen. Eenmaal uit de tunnel was er niet veel te zien. 1 waterval maar dat was het. Een beetje een teleurstelling dit.

Voor de rest genoten we aan het zwembad met onze twee waterratten.
En we vierden ook Tibe zijn 4de verjaardag op reis!
Nu de zomer op zijn einde begint te lopen begin ik alweer te dromen van een nieuwe vakantie šŸ˜‰

Bedankt om te lezen en tot het volgende bericht

Liefs

Maika

2 gedachtes over “Op vakantie naar Rhodos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s